Bronz pentru România

România aduce în sfârșit din nou o medalie la un turneu final, după cea de argint câștigată la Mondialul din 2005. Naționala a învins Danemarca la ea acasă, la capătul unui joc extrem de strâns și echilibrat, scor 16-15.

“După un astfel de joc care ne-a consumat enorm nu am ce să mai spun. A fost infernal, scorul, 16-15, spune tot pentru cei care se pricep la handbal.

Fetele au vrut cu adevărat să cîştige, nu credeam că îşi pot reveni în 24 de ore, dar totul a ieşit minunat. În ultimele ore s-au întîmplat multe. Fetele s-au remontat şi s-au răzbunat pe daneze. Din acest punct de vedere, fetele merită această medalie de bronz, cea mai bună performanţă la un turneu european”, a spus antrenorul Radu Voina la Tvr2.

Cu toate că ne-am fi dorit mai mult și semifinala cu Suedia ne-ar fi permis să sperăm la un loc în primele două națiuni ale Europei handbalistice, tricolorele și-au arătat limitele astfel că, am ajuns să ne mulțumim cu un loc trei. Motivele pentru acest insucces ar fi mai multe, dar în definitiv s-a demonstrat că sportul de performanță chiar dacă nu se face întotdeauna cu bani mulți, se face cu o organizare riguroasă și multă dăruire. Naționala nu poate sta într-o singură jucătoare, în speță Cristina Neagu și din spate nu pare să mai vină nimic, deocamdată. Deci școala de handbal românesc nu mai este la fel de prodigioasă, iar talentele extreme au devenit o raritate. Din păcate au fost și accidentări foarte importante, cum este cazul portăriței Paula Ungureanu și a extremei Cristina Vărzaru. Dacă din păcate în cazul extremelor nu prea am avut soluții de o valoare care să ne poate duce în etapa finală a competiției, Talida Tolnai a înlocuit-o în poartă pe colega sa cu un real succes, fiind unul din oamenii cei mai importanți ai naționalei în ultimele meciuri. A surprins și forma destul de ștearsă a Valentinei Ardean-Elisei, care odată printre cele mai bune extreme din lume, trece printr-o perioadă marcată de accidentările suferite. Și faptul că în țară competiția internă are doar o singură echipă cu adevărat valoroasă la nivel european, Oltchim, își spune cuvântul.

Dar medalia de bronz a fost extraordinar de muncită și pentru acest lucru, fetele merită felicitate din plin. Avem în 2010 o nouă cărămidă pe care putem construi ceva durabil pe viitor și o putem face cu mai multă chibzuință și dare de mână din partea celor competenți, pentru a ridica din nou sportul cu mingea mică din România la culmile pe care se situa odată.

Felicitări România! Mulțumiri fetelor!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s